23948sdkhjf

GSK får ny Sverige-vd

Nuvarande vd:n får globalt uppdrag.

Läkemedelsbolaget Glaxosmithkline, GSK, gör en intern rekrytering till posten som Sverige-vd. Efter att bolagets nuvarande Sverige-vd Marine Queniart Stojanovic tilldelats uppdraget att leda ett globalt projekt har bolaget sökt hennes efterträdare. Nu står det klart att ny vd för Sverigeverksamheten är Niclas Karlsson.



Niclas Karlsson kommer närmast från tjänsten som Europachef för GSK:s enhet för Commercial excellence, en roll han fick i september förra året. Innan dess har han arbetat som kommersiell direktör för Primary Care, Hospital Care, Vacciner samt External Affairs inom GSK Sverige och även på andra befattningar inom GSK-organisationen.

- Det känns oerhört roligt att komma tillbaka till Sverige och få leda den svenska organisationen. Jag ser särskilt fram emot att få leda GSK Sverige genom en tid med många intressanta lanseringar. Vi genomför även en rad förändringar av vår affärsmodell för att ytterligare stärka vårt sätt att samarbeta med hälso- och sjukvården och i slutändan säkerställa att rätt patienter får ta del av våra mediciner och vacciner, säger Niclas Karlsson.

Niclas Karlsson börjar på sin nya tjänst den 1 maj.


Marine Queniart Stojanovic nya uppdrag blir att utveckla företagets interaktion med hälso- och sjukvården.

- GSK är det första företaget att ta detta djärva grepp. Vi gör detta av många anledningar, men i grund och botten för att agera i linje med omvärldens förväntningar och försäkra oss om att patienten kommer först i allt beslutsfattande rörande våra läkemedel och vacciner. Jag är stolt och glad över att få driva detta framåt, säger Marine Queniart Stojanovic.

Marine Queniart Stojanovic har varit Sverige-vd sedan 2010 och är också vice ordförande i branschorganisationen Lif.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078