23948sdkhjf

Red Glead förvärvar Pepticon

Genom en apportemission får företaget tillgång till Pepticons kunder och breddad kompetens inom proteinkemi.

Precis som Red Glead är Pepticon ett kontraktsforskningsbolag med säte i Medicon Village i Lund. Pepticon startades 2011 av vd Karolina Lawitz som tidigare arbetat med peptiddesign och -syntes på bland annat Astrazeneca. Bolaget har sedan starten varit en del av Red Gleads nätverk men nu har bolagen alltså bestämt sig för att slå sina påsar ihop.


- Båda bolagen har en ökande försäljning. Fusionen är strategiskt viktig eftersom den skapar möjlighet till attraktiva och avancerade erbjudanden inom peptidkemi. Tillsammans ökar vi vår kompetens och kan fortsätta leverera komplexa och kostnadseffektiva forskningstjänster till regionala och globala kunder i läkemedelsbranschen, säger Johan Evenäs, vd, Red Glead Discovery i ett pressmeddelande.


Förvärvet av Pepticon sker genom en så kallad apportemission som beräknas vara avslutad under hösten i år. Fusionen är en del av en bolagets strategi att bli ledande inom kontraktsforskning i Öresundsregionen inom fem år.


- Tillsammans kan vi erbjuda såväl nuvarande som nya kunder helt unika lösningar i gränsområdet mellan peptid- och organisk kemi. Utöver goda utsikter till snabbt ökande intäkter ser vi synergier också inom marknadsföring och försäljning, säger Karolina Lawitz, vd på Pepticon, i pressmeddelandet.


På sikt räknar Red Glead med att fusionen kommer att innebära att bolaget växer.


- Öresundsregionen och Medicon Valley erbjuder ett bra rekryteringsunderlag för oss. Vi räknar med att vara cirka 20 anställda inom fem år, säger Johan Evenäs.



Läs också:

”Billigare än traditionell läkemedelsutveckling”
Saromics Biostructures och Red Glead Discovery startar fragmentbaserade läkemedelsprojekt tillsammans. ”Vi blir som ett läkemedelsbolag i miniatyr”, säger Saromics vd Björn Walse.

Skånskt samarbete ska hitta nya substanser mot folksjukdomar
Lundabolagen Saromics Biostructures och Red Glead Discovery startar läkemedelsprojekt som riktar sig mot epigenetiska dysfunktioner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078