23948sdkhjf

Masspektrometri i nedkrympt format

Ett mycket kompakt masspektrometriskt system som tillverkats med hjälp av miniatyriserade mekaniska och elektro-mekaniska komponenter.


Den kompakta 4000 MiD Mass Spectrometer har nu lanserats. Detta nya instrument från företaget Microsaic Systems har integrerat kärnan av masspektrometrisk teknologi in i ett MEMS-chip. Man använder alltså ett system av miniatyriserade mekaniska och elektro-mekaniska komponenter för att återskapa masspektrometri i ett helt nytt format. Det nya sättet att konstruera den här typen av plattform gör att instrumentet blir tillgängligt för de allra flesta labb. Storleken såväl som priset och kravet på underhåll minskar avsevärt, samtidigt som det blir lättare att överskåda och använda instrumentet, och integrera det i andra processer. 4000 MiD kan placeras på labbänken eller i ett dragskåp, och det kan kombineras med andra instrument för automatisk provtagning, spädning och injicering av prover.

Ett av dessa är företagets egen MiDas-enhet. Systemet blir billigare än andra masspektrometriska instrument framförallt tack vare att det har färre komponenter och är enkelt att underhålla. Det MEMS-baserade systemet har bland annat testats i processer för batchövervakning och i kombination med HPLC.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062