23948sdkhjf

Meda bryter med partner

Tar över säljet på flertalet marknader.
Det svenska läkemedelsbolaget Meda har nått en överenskommelse med Valeant att avsluta bolagens samriskbolagssamarbete i Kanada, Mexiko och Australien under andra kvartalet 2014. Meda har nämligen etablerat egna dotterbolag i samtliga tre länder.

Rättigheterna till produkterna Flupirtine, Onsolis och Sublinox återgår till Meda medan Valeant kommer att fortsätta driva verksamheten i Kanada inklusive produkterna Palafer, Contac, och Manerix. Vidare kommer Sublinox att utlicensieras till Valeant i Kanada.

I samband med överenskommelsen kommer Meda att få utökade försäljningsrättigheter till de inlicensierade produkterna Acnatac och Zyclara. Meda kommer därmed att kunna sälja produkterna i bland annat Australien och Sydafrika.

Dessutom kommer Meda att upphöra att betala royalty på försäljningen av Acnatac, Aldara och Zyclara till Valeant som en del av den totala överenskommelsen.

- Överenskommelsen ligger in linje med vår strategi att fokusera på terapiområdet dermatologi, förutom astma/allergi, samt att stärka vår position på tillväxtmarknaderna, säger Jörg-Thomas Dierks, vd i Meda i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063