23948sdkhjf

Lif får vice vd

Knycker topp från läkemedelsjätte.

Läkemedelsindustriföreningen, Lif, förstärker kansliet med en vice vd. Maria Fagerquist har rekryterats till posten och kommer närmast från Novartis Oncology där hon är Europachef över offentliga frågor. Maria Fagerquist är i dag baserad i Bryssel och tillträder sin nya tjänst i slutet av juni.


- Med Maria kommer LIF att få en drivande och mycket kunnig vice VD med bred överblick över läkemedels- och sjukvårdsområdet. Jag ser fram emot att vi tillsammans ska kunna göra LIF till en ännu mer central aktör i den svenska sjukvårdsdebatten. Vi eftersträvar en ständigt fördjupad diskussion med landstingen och sjukvården för att åstadkomma förbättringar för svenska patienter, givet de stora utmaningar som den svenska sjukvården nu står inför. Maria kommer att vara central i den processen, säger Lifs vd Anders Blanck, i ett pressmeddelande.


Maria Fagerquist har en magisterexamen i medicin från Uppsala universitet och har studerat hälsoekonomi. Hon rekryterades till Novartis under 2009 och arbetade dessförinnan på Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket, TLV, och läkemedelsbolaget Pfizer.

- Jag ser verkligen fram emot att komma hem till Sverige och att få bidra med mina erfarenheter till arbetet på LIF, en organisation vars förtroendebyggande arbete jag följt under en längre tid, och som anses vara en av de bästa branschorganisationerna i Europa på läkemedelsområdet, säger Maria Fagerquist, i pressmeddelandet.

Läs också:

Hon blir ny vice vd på Sweden Bio
Ingrid Heath, tidigare chefredaktör för Life Science Sweden, ska föra företagens talan.
Göteborg Bio återuppstår i ny form
I somras gick kommunikationsplattformen Göteborg Bio i graven efter åtta års verksamhet. Nu vill de offentliga aktörerna i Västra Götaland bilda en ny gemensam plattform.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063