23948sdkhjf

St Jude stänger FoU

Tvåhundra tjänster försvinner när medicinteknikjätten lägger ner sin forskningsavdelning i Uppsala.
Avvecklingen av bolagets FoU-anläggning i Fyrislund i Uppsala beräknas ske vid årsskiftet. Bakgrunden till beslutet uppges dels vara bolagets strategi att centralisera de globala funktionerna för tillverkning och distribution i syfte att spara pengar dels för att flytta forskning- och utvecklingsverksamheten så att den ligger i anslutning till övriga verksamheter.

Bolaget uppger att det påbörjat förhandlingar med lokala fackföreningar och meddelar via ett pressmeddelande att de anställda som drabbas kommer att erbjudas stöd under en övergångsperiod.

I Sverige har St Jude medical förutom anläggningen i Fyrislund ett försäljningskontor i Kista. Detta kommer att finnas kvar tillsammans med flera andra säljkontor runt om i Europa och bolagets europeiska distributionscenter i Bryssel.

Större delen av bolaget flyttade från Sverige redan under 2011-2012 då St Jude lade ner sin anläggning med cirka 650 anställda i Järfälla utanför Stockholm. Detta efter att bolaget tagit beslutet att flytta produktionen av bolagets pacemakers till Malaysia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063