23948sdkhjf

Cellavision får miljonorder

Får order på tio miljoner från amerikansk kund.
Det Lundabaserade blodanalysföretaget Cellavision har fått en order värd cirka 10 miljoner kronor. Beställningen är bolagets första större order från en veterinärmedicinsk laboratoriekedja på den amerikanska marknaden.

Ordern omfattar utrustning till kundens största laboratorier och den kommer att levereras innan årsskiftet. Bolaget skriver vidare att ordern är av engångskaraktär eftersom kunderna på veterinärmarknaden är få men stora.

- Ytterligare försäljning till kundens resterande laboratorier är avhängigt av utvärderingar som kommer att göras under 2015. Är utfallet positivt kommer också dessa laboratorier att kunna utrustas med Cellavision DM9600 Vet och Cellavision DM1200 Vet, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Cellavision har sedan ett par år tillbaka tagit fram analysinstrument speciellt för veterinärsmarknaden. Bolaget har sedan dess bearbetat den amerikanska marknaden.

- Vi är mycket glada för att ha fått vår första större kund inom veterinärmedicin. Marknaden är ännu relativt liten då få länder har en konsoliderad laboratoriemarknad, säger företagets avgående vd Yvonne Mårtensson i ett pressmeddelande.

Under tisdagen höll Yvonne Mårtensson en presentation vid Stora Aktiedagen i Göteborg, där hon berättade att den positiva försäljningstrend i Nordamerika och Europa som Cellavision vittnade om i sin kvartalsrapport för en dryg månad sedan håller i sig. Däremot är det trögt i Asien. Under årets nio första månader omsatte Cellavision 144 miljoner kronor.

Yvonne Mårtensson avgår som vd i bolaget vid årsskiftet. Hennes roll tas över senast i februari nästa år av Zlatko Rihter från danska Origio.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062