23948sdkhjf

Vigmed till Tyskland

Efter bland annat Frankrike och Österrike når medtechföretagets produkter för nålsticksskydd ännu en marknad.
Medicinteknikbolaget Vigmed meddelade i går måndag att företagets produkter nu ska göra entré på den tyska marknaden. Detta sker genom ett nytt distributionsavtal med företaget Vygon Tyskland.

- Det här är en mycket betydelsefull milstolpe för Vigmed då Tyskland utgör en av de viktigaste marknaderna i världen för oss, säger företagets vd Finn Ketler i ett pressmeddelande.

Tyskland är en i en rad nya europeiska marknader som Vigmed har tagit sig in på under hösten genom nya distributionsavtal, efter bland andra Österrike och Frankrike . Förutom det har företaget även tecknat avtal för Australien och Nya Zeeland.

För att bland annat finansiera dessa nya produktintroduktioner genomförde Vigmed under hösten en företrädesemission . Genom den tog företaget in ungefär 56,4 miljoner före emissionskostnader.

Vigmed är ett Helsingborgsbaserat medicintekniskt företag som tillverkar nålskyddande produkter. I november blev företagets produkt Swing, ett säkerhetsskydd som automatiskt förhindrar nålsticksskador, CE-märkt.

Läs mer om Vigmed.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062