23948sdkhjf

Aerocrine till Kina

Medtechbolagets instrument Niox Mino återregistreras i Kina.
Medtechföretaget Aerocrines instrument Niox Mino, har återregistrerats och godkänts av den kinesiska tillsynsmyndigheten CFDA, vilket innebär att försäljning nu kan återupptas.

Både Niox Mino och instrumentet Niox Vero används för mätning av kväveoxid i utandningsluften, Fractional exhaled Nitric Oxide, Feno. Det kan användas för att uppskatta förekomsten av inflammation i luftvägarna, exempelvis vid astma.

- Godkännandet är mycket välkommet såväl för oss som för astmapatienter. Fördelarna med Feno-testet är välkända och tillsammans med viktiga opinionsbildare inom astmaområdet kommer vi att sprida kunskap om Feno över hela Kina, säger Scott Myers, vd för Aerocrine, i ett pressmeddelande.

Feno-testet har godkänts för pay-per-test, PPT, i 15 provinser, vilket innebär att läkarna får ta betalt av patienter för testet. Dessutom har för närvarande tre regioner; Guangdong-provinsen samt städerna Shanghai och Tianjin, infört kostnadsersättning för testerna. Ansökan om kostnadsersättning har också gjorts i andra regioner, skriver Aerocrine vidare. Godkännandet av återregistreringen gäller omedelbart.

Det är positiva nyheter för företaget som under föregående vecka meddelade flera förändringar i styrelsen , där ledamoten Michael Shalmi utsetts till tillförordnad ordförande. Anledningen till detta är en planerad sjukhusvistelse för styrelseordföranden Rolf Classon. I samband med detta har Aerocrines vd Scott Myers utsetts till ny talesperson för företaget under tiden som Rolf Classon är sjukskriven.

Förutom det meddelade styrelseledamoten Staffan Lindstrand under fredagen att han lämnar sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078