23948sdkhjf

Reinfeldt till Aleris

Filippa Reinfeldt som i höstas lämnade politiken har nytt jobb. Från februari 2015 börjar tidigare sjukvårdslandstingsrådet att arbeta för vårdjätten Aleris.
Tidigare sjukvårdslandstingsråd Filippa Reinfeldt som i höstas meddelade att hon lämnar politiken kommer från den 1 februari 2015 att ansvara för Business Development och Public Affairs inom Aleris på Skandinavisk nivå. Hon kommer också att ingå i koncernledningen.

- Det är oerhört spännande att bli en del av Aleris och få fortsätta arbetet med att utveckla och stärka hälso- och sjukvården, nu på skandinavisk nivå. Jag tar med mig mina erfarenheter från Sverige till Norge och Danmark, säger Reinfeldt i ett pressmeddelande.

Alliansen lyckades behålla makten efter valet i Stockholms läns landsting men förlorade sin majoritet. I förhandlingarna förlorade Moderaterna och Reinfeldt posten som sjukvårdslandstingsråd till Folkpartiet och Anna Starbrink. Reinfeldt gjorde då istället ett försök att ta posten som finanslandstingsråd men förlorade mot Torbjörn Rosdahl som i en jämn omröstning fick förnyat förtroende. Strax därefter meddelade Reinfeldt att hon lämnar politiken.

Aleris är ett privat vård- och omsorgsföretag i Sverige, Norge och Danmark med tjänster inom sjukvård, äldreomsorg och psykisk hälsa. Aleris ägs av Investor, har cirka 9 000 medarbetare och omsätter närmare 7 miljarder kronor.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141