23948sdkhjf

Cantargia tankar kassan

Tar in drygt 99 miljoner inför kommande studier med sin cancerbehandling.
Det Lundabaserade bioteknikbolaget Cantargia planerar att ta in 99,2 miljoner kronor genom en emission. Den består av både aktier och teckningsoptioner som vid fullteckning kommer att tillföra företaget 44,1 respektive 55,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

Teckningsperioden för emissionen sträcker sig mellan 27 januari-12 februari. Som minst kan 200 enheter tecknas, med en teckningskurs om 30,40 kronor. Då en enhet motsvarar fyra aktier landar teckningskursen per aktie på 7,60 kronor. Cantargia har fått in teckningsförbindelser och -garantier till ett värde av 39 miljoner kronor.

Den stärkta kassan ska användas för att finansiera prekliniska studier samt en följande klinisk fas I/IIa-studie. Cantargia har även påbörjat en process för att listas på First North i Stockholm.

Cantargia är ett spinoff-bolag från Lunds universitet och utvecklar ett antikroppsbaserat läkemedel för behandling av leukemi. Det riktas mot Interleukin-1 receptor accessory protein, IL1 RAP som uttrycks på cellytan hos patienter med kronisk myeloid leukemi. Då IL1 RAP har visat sig vara högt uttryckt hos cancerceller i vissa solida tumörer finns även en förhoppning att kunna utveckla behandlingar mot dessa. Upptäckten kring IL1 RAP gjordes av forskarna Thoas Fioretos och Marcus Järås och låg till grund för bolagsstarten 2007.

Läs mer om Cantargia.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094