23948sdkhjf

Köper mer

Karo Bio fortsätter på sin nya strategi och genomför årets femte förvärv.
Efter årets förvärv av Swereco , norska och svenska Apropharm , Umeåbaserade Tanomed och senast av en majoritetsandel i medtechbolaget Medcore genomför Karo Bio nu ännu ett köp. Den här gången rör det sig om produktlinjen Allevo för viktkontroll som köps från Cederroth. Köpeskillingen för alla immateriella rättigheter landar på cirka 60 miljoner kronor, vilket kommer att finansieras med hjälp av en kortfristig kredit.

- En långsiktig finansieringslösning kommer att presenteras under början av nästa år, anger bolaget i ett pressmeddelande.

Allevo har en omsättning på ungefär 62 miljoner kronor per år. Marknadsföringen av produkterna kommer från och med köpet att skötas av Karo Bios befintliga organisation.

Årets många förvärv är en del av Karo Bios nya strategi som går ut på att skapa en god balans mellan projekt i preklinisk fas och sådana som är närmare marknaden samt att satsa på mer marknadsnära projekt med lägre risk. Målet är bland annat att ta in minst två nya affärsprojekt per år till bolaget.

Läs mer om Karo Bio.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079