23948sdkhjf

Snabbar på utvecklingen

Patrizia Caldirola tar plats på Corline, där hon ska ansvara för utvecklingen av läkemedelskandidaten renaparin.
I mars tillträder Patrizia Caldirola som senior projektledare på Uppsalabaserade Corline Biomedical. Hon kommer närmast från en tjänst som vd på Karolinska Development-bolaget Clanotech och har tidigare innehaft seniora roller inom forskning och utveckling, FoU, på bland annat Pharmacia och Biovitrum.

Som senior projektledare ska Patrizia Caldirola se över utvecklingen av läkemedelskandidaten renaparin, som nu befinner sig i preklinisk fas. Renaparin avses för behandling av njurar inför transplantation. Förhoppningen är att så snabbt och säkert som möjligt få kandidaten till klinisk fas.

- Naturligtvis är det en fantastisk fördel för bolaget att få arbeta tillsammans med en person som vid ett flertal tillfällen varit med och tagit substanser från preklinik till klinik, vilket är precis det steg som nu ligger framför Corline vad gäller renaparin. Vi vill utveckla ett läkemedel inom njurtransplantation som kan användas som skyddsmetod för samtliga njurar som transplanteras, vilket innebär en adressbar marknad om 70 000 behandlingar per år, säger Corlines vd Henrik Nittmar i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.235