23948sdkhjf

Förlänger avtal

Affibodys licensieringsavtal med Medimmune förlängs.
Det Stockholmsbaserade bioteknikföretaget Affibody meddelar att Medimmune, Astrazenecas dotterbolag för forskning och utveckling av biologiska läkemedel, har förlängt sitt licensieringsavtal gällande Albumod.

Albumod är en plattform som används för att utveckla läkemedel med en längre halveringstid genom att binda dem starkt till albumin. Tanken är att patienter inte ska behöva ta läkemedlet lika ofta eller i lika höga doser som annars.

Enligt licensieringsavtalet kan Medimmune använda plattformen till utvecklingen av ett icke meddelat antal substanser. I utbyte ska Affibody få milstolpsersättningar. Dessutom tillkommer royaltyutbetalningar om någon av läkemedelskandidaterna når marknaden.

Förutom Albumod fokuserar Affibody sin verksamhet kring utveckling och produktion av så kallade affibodymolekyler. De liknar antikroppar men är mindre och orsakar ingen inflammatorisk respons. Molekylernas egenskaper gör att de kan användas för olika ändamål, bland annat kan de fästas vid läkemedel för att ge dem specifika egenskaper.

Läs mer om Affibody.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062