23948sdkhjf

Förhandlar med mobiloperatörer

Brighter diskuterar avtal kring abonnemangstjänster för diabetesinstrumentet Actiste.
Medtechbolaget Brighter förhandlar nu med fem olika mobiloperatörer i norra Europa och Sydostasien om att hantera abonnemangstjänsterna i bolagets medicintekniska instrument för insulinbehandlade diabetiker, Actiste. Förväntningen är att avtal med operatörerna ska finnas på plats under första halvåret 2016

- De förhandlingar vi nu för är precis i linje med vår strategi där just norra Europa och Sydostasien identifierats som några av de mest lovande geografiska marknaderna. Men det är också roligt att kunna konstatera att vårt arbete tillsammans med Ericsson på dessa marknader skapat stort intresse från mobiloperatörer även i andra regioner, säger bolagets vd Truls Sjöstedt i ett pressmeddelande.

Actiste kan ta och analysera blodprover samt injicera insulin. Instrumentet har en 3G-uppkoppling och all data journalförs i en molnbaserad tjänst. Via it-plattformen Benefit Loop kan informationen sedan delas mellan patient, anhöriga och läkare.

Datadriven hälsa är världens mest snabbväxande marknad enligt många experter, menar bolaget i ett pressmeddelande. Enligt konsultföretaget McKinsey and Company uppgår den till mellan 600 och 800 miljarder dollar, motsvarande 5 100 – 6 800 miljarder kronor, och sjukvårdskostnaderna i USA väntas kunna minskas med 12-17 procent, eller 300-450 miljarder dollar årligen när systemen byggts ut.
Läs också:


Stärker analysen med virtual reality
Brighters nya dotterbolag var ett oförskämt kap, enligt vd Truls Sjöstedt.

Läs mer om Brighter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063