23948sdkhjf

Han lämnar Elos

Mindre än ett år sedan sitt tillträde säger Johannes Lind-Widestam upp sig från tjänsten som vd och koncernchef för medtechtillverkaren.
Johannes Lind-Widestam lämnar sin tjänst som vd och koncernchef för medtechtillverkaren Elos Medtech. Hans uppsägningstid sträcker sig fram till halvårsskiftet och bolaget letar nu för fullt efter en ersättare.

- Vi tackar Johannes för den tid han verkat som koncernchef för Elos Medtech. Vi beklagar att han lämnar vår koncern. Johannes har bland annat bidragit till förvärvet och integrationen av vårt amerikanska dotterbolag Onyx Medical. Han har också på ett förtjänstfullt sätt fortsatt att driva utvecklingen av koncernen mot en fokuserad global medicinteknisk aktör, säger Stig-Arne Blom, styrelseordförande på Elos Medtech, i ett pressmeddelande.

Johannes Lind-Widestam kom till Elos i februari 2015 från en tjänst som vd för Assa Oem. Tidigare har han även varit inköpsdirektör på Nobel Biocare och ansvarig för Kitrons svenska verksamhet. I grunden är Johannes Lind-Widestam civilekonom.

Elos Medtech tillverkar medicinteknik i form av bland annat dentala och ortopediska implantat och instrument. Bolagets verksamhet bedrivs i Sverige, Danmark, Kina och USA.

Läs mer om Elos Medtech.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063