23948sdkhjf

Han är Getinges nya vd

Mattias Perjos från Coesia tar över rollen som vd och koncernchef för Getingekoncernen.

Sedan avskedandet av Alex Myers i slutet av sommaren har Getinge sökt efter en ny vd och koncernchef. Nu har Mattias Perjos utsetts till ersättare. Han tillträder rollen senast den 1 maj nästa år.

Mattias Perjos kommer

närmast från en tjänst på den italienska koncernen Coesia, som tillverkar högteknologiska maskiner till läkemedels-, livsmedels- och förpackningsindustrin. Där var han vd på Coesia Industrial Process Solutions, IPS, medlem i koncernledningen samt vd på Coesia International, som inkluderar dotterbolagen i Kina, Japan, Sydkorea, Sydostasien, Indien, Americas, Ryssland, Afrika och Mellanöstern.

Sin karriär inledde Mattias Perjos inom Sandvik. Han har sedan haft olika ledande internationella befattningar på FlexLink. Bland annat var han vd för bolaget sedan år 2006, tills det köptes upp av Coesia år 2012

- Det är med stor glädje som jag välkomnar Mattias Perjos till Getinge. Han har en lång industriell bakgrund och en internationell erfarenhet som kommer bli en stor tillgång för Getinge när vi antar våra utmaningar och fortsätter bygga koncernen för framtiden. Han har dessutom en imponerande meritlista av att konsekvent uppnå förbättrade affärsresultat, säger Carl Bennet, styrelseordförande, i ett pressmeddelande.

I grunden har Mattias Perjos en civilingenjörsexamen från Luleå Tekniska Universitet.

Sedan slutet av augusti har Joacim Lindoff skött rollen som tillförordnad vd och koncernchef för Getinge, i väntan på en ersättare. När Mattias Perjos tillträder kommer Joacim Lindoff fortsatt att vara medlem i koncernledningen samt få ansvaret för Patient & Post-Acute Care. Tidigare i oktober meddelade Getinge att detta verksamhetsområde ska knoppas av till ett eget bolag, börsnoteras och delas ut till Getinges aktieägare. Ett beslut om detta ska fattas vid en extra bolagsstämma under hösten 2017 och om förslaget går igenom blir Joacim Lindoff vd för det nya bolaget, där Johan Malmquist föreslås bli styrelseordförande.

Läs även:
Getinge delas upp
Medtechbolaget föreslår en avknoppning och utdelning av verksamhetsområdet Patient and Post-Acute Care.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078