23948sdkhjf

A1M stärker regulatoriska verksamheten

Anlitar Karin Sewerin och Jan Hedander som konsulter inom CMC-Regulatory.

Efter Elisabeth Augustsson som kontrakterades tidigare under hösten stärker Lundabaserade A1M Pharma sin regulatoriska verksamhet med ytterligare två konsulter: Karin Sewerin och Jan Hedander. De ska jobba med regulatoriska frågor med inriktning mot CMC (Chemistry, Manufacturing and Control) med målsättningen att få studier och läkemedel godkända av olika regulatoriska myndigheter.

Karin Sewerin har

en bred erfarenhet från ledande positioner inom läkemedelsbranschen. Hon har bland annat arbetat med regulatoriska frågor på bolag som Genentech, AstraZeneca och Pharmacia/Kabi. I grunden är Karin Sewerin apotekare.

Jan Hedander är civilingenjör med fokus på biokemi, analytisk och organisk kemi. Han har en masterexamen från Kungliga Tekniska Högskolan, KTH. Han har arbetat med forskning och läkemedelsutveckling i drygt 35 år på bland annat Biovitrum och Pharmacia/Kabi.

A1M Pharma utvecklar läkemedel och diagnostik för havandeskapsförgiftning, preeklampsi, samt en behandling mot akut njurskada. Verksamhetens fokus ligger på alfa-1-mikroglobulin, A1M, ett kroppseget protein med antioxidativa och vävnadsreparerande egenskaper. I slutet av mars meddelade bolaget att en modifierad, patenterbar, version av A1M valts ut som läkemedelskandidat för vidare utveckling mot preeklampsi. Kandidaten kallas RMC-035.

A1M Pharma handlas i dagsläget på Aktietorget men planerar ett listbyte till Nasdaq First North under det första halvåret 2017.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094