23948sdkhjf

Fritt fram för IBT-studie

Får grönt ljus för fortsättning av fas II-studie på nekrotiserande enterokolit.
En oberoende säkerhetskommitté (Data Safety Monitoring Board) har nu genomfört den sista utvärderingen av en pågående fas II-studie på nekrotiserande enterokolit hos för tidigt födda barn, som genomförs av Stockholmsbaserade Infant Bacterial Therapeutics, IBT. De hittade inga invändningar mot att gå vidare till en högre dosering av läkemedelskandidaten IBP-9414, som fick Rare Pediatric Disease-status från den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA i mars. Det innebär att den högsta dosen nu kommer att användas prövningen.

Multicenterstudien utförs på olika neonatala intensivvårdsavdelningar i USA och kommer att totalt att omfatta 120 för tidigt födda barn. Den utförs i parallella grupper med ökande dosering.

- Vi är mycket nöjda med att vi nu har 90 av 120 för tidigt födda barn rekryterade och att studien fortlöper enligt plan. Detta är ytterligare en viktig milstolpe i utvecklingen av ett nytt läkemedel för denna mycket känsliga patientgrupp, säger Staffan Strömberg, vd IBT, i ett pressmeddelande.

IBT grundades år 2013 för att fokusera på utvecklingen av ett läkemedel mot nekrotiserande enterokolit – en ovanlig tarmsjukdom med dödlig utgång som kan drabba för tidigt födda barn. Huvudprojektet, IBP-9414, innehåller bakterien Lactobacillus reuteri .

IBT var fram till våren dotterbolag till BioGaia.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078