23948sdkhjf

Årets folkbildare: Agnes Wold

Hon är professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet samt överläkare vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och med drygt 23 000 följare på twitter och återkommande deltagande i debatter och artiklar har Agnes Wold blivit en av landets mest kända forskare.
När Agnes Wold uttalar sig handlar det ofta om att på ett skarpt sätt spräcka vetenskapliga myter med fakta. Ofta handlar det om olika hälsotrender, som över- driven användning av handsprit. Ett stort fokus läggs på kvinnor och Agnes Wolds röst har annat hörts i debatter om amning och om hur mycket alkohol som det är säkert att dricka under graviditeten.

Denna sommar blev ett av hennes twitter-upplägg, om statistik från försäkringskassan som visar att kvinnor tar ut en avsevärt större andel av föräldraledigheten än män, den mest delade tweeten från Almedalen tisdagen 5 juli och enligt Sveriges Radio var Agnes Wold en av de sommarpratare i P1 som delades allra mest i sociala medier år 2014.

Agnes Wold utsågs till Årets kvinna av Expressen i år.

Tillsammans med tio andra personer lyfts Agnes Wold fram som en av de mest inflytelserika personerna inom svensk life science i år. Läs mer här: De är mest inflytelserika.
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.145