23948sdkhjf

Han blir ordförande i SSF

Björn O Nilsson blir från årsskiftet ny ordförande för Stiftelsen för strategisk forskning.
Styrelsen för Stiftelsen för strategiska forskning, SSF, har utsett Björn O Nilsson till ny ordförandes. Björn Nilsson är vd för Kungl Ingenjörsvetenskapsakademin IVA. Han har en doktorsgrad i biokemi vid KTH i Stockholm och han har ett flertal styrelseuppdrag, bland annat som ledamot i ÅF och som ordförande i BioInvent International och Svenska Friidrottsförbundet.

- Jag känner mig hedrad av att ha blivit utsedd till ordförande i Stiftelsen för strategisk forskning. SSF:s uppgift att finansiera forskning som stärker Sveriges konkurrenskraft, känns mycket angelägen. Jag ser fram emot de spännande utmaningar vi har framför oss, säger Björn O Nilsson i en kommentar.

2008 tillträdde Nilsson som vd för IVA. När Björns första period gick ut, valdes han om för ytterligare en period på sex år, med möjlighet att lämna efter halva perioden, vilket han nu bestämt sig för. Det innebär att han lämnar sin befattning på IVA någon gång under 2017.

- Det är mycket glädjande att vi lyckats knyta Björn O. Nilsson till SSF som vår nya styrelseordförande. Det stärker SSF:s förutsättningar att vara en framträdande aktör när det gäller finansieringen av strategisk forskning i Sverige, säger Staffan Grefbäck, vice ordförande i SSF.

Läs även:
Forskning på schemat ger engagerade elever
Elever som får delta i naturvetenskapliga forskningsprojekt blir mer engagerade och positivt inställda till naturvetenskap, det visar en avhandling vid Umeå Universitet.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078