23948sdkhjf

Life science-bolag prisas av Göteborg

Imaging-bolaget Antaros Medical får Göteborgs Companipris 2016 som delas ut till framgångsrika företag i Göteborgsregionen.
Näringslivsgruppen i Göteborg delar varje år ut Göteborgs Companipris till framgångsrika företag som drivs och utvecklas i regionen. Companipriset är inget tillväxtpris utan fokuserar på en större bredd av faktorer för vad som anses vara ett gott företagande. I bedömningsgrunderna finns bland annat kreativitet, entreprenörsanda, nytänkande, samverkan, hållbarhet och sund finansiering. Companipriset har sedan det instiftades 1994 mottagits av cirka 60 företag.

Companipriset 2016 har nu gått till imagingbolaget Antaro Medical. Bolaget bildade 2014 och ambitionen är att med hjälp av spjutspetsforskning inom bildteknik i kombination med erfarenhet inom klinisk läkemedelsutveckling designa nya metoder för att hjälpa små och stora läkemedelsföretag att utvärdera hur nya läkemedel fungerar på människa. Sedan 2014 har företaget vuxit från två till tjugo anställda. Antaros Medical har en stark koppling till kunskapsregionen Göteborg och arbetar i nära samverkan med akademin.

- Vi är mycket stolta över att ha fått detta pris. Vi har, på kort tid med fantastiska medarbetare, etablerat en hållbar modell för kontinuerlig återinvestering i forskning om innovativa metoder som kan underlätta beslutsfattandet i utvecklingen av nya läkemedel, säger Johannes Hulthe, vd Antaros Medical.

Antaros Medical supportar läkemedelsföretag i hela världen att utvärdera hur nya läkemedel fungerar på människa med hjälp av innovativa imaging-studier. Företaget har 21 anställda och arbetar i nära samverkan med akademin.

Göteborg Companipris delades ut av Lennart Johansson, chef för Näringslivsgruppen på Göteborg & co tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Ann-Sofie Hermansson.

Även göteborgsbolaget Icomera som utvecklar och levererar mobila kommunikationslösningar för fordon i kollektivtrafik fick priset i år.

Bild: Frida Winter
Läs även:
Nya experter på Antaros Medical
Imaging-bolaget Antaros Medical har anställt tre nya medarbetare: Olof Eriksson som Director PET Imaging, Edvin Johansson som Director MR Imaging and Modelling samt Christina Moberg som vice vd strategi och marknadsföring.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079