23948sdkhjf

Idogen på väg att få USA-patent

Lundaföretaget Idogen har fått ett notice of allowance hos amerikanska patentverket. Det innebär att deras teknik kommer att skyddas på USA-marknaden.

I januari beviljades Idogens tolerogena vaccinteknologi patent i Japan och Europa. Nu har USPTO, det amerikanska patentverket flaggat för att de kommer att bevilja företagets ansökan även där.

– Patentet ger ett

mycket viktigt skydd för vår tolerogena vaccin-plattform i USA. Det är en betydande marknad som står för 40 procent av den globala läkemedelsmarknaden och är viktig för innovativa behandlingar såsom vår. Beslutet att det amerikanska patentverket avser att bevilja vårt patent är mycket glädjande, säger Idogens vd Lars Hedbys i en kommentar.

Idogen grundades 2008 kring en immunologisk upptäckt vid Lunds universitet. Företaget utvecklar tolerogena vacciner som omprogrammerar immunförsvaret att ta tolerera en utvald molekyl. Det innebär en ny behandlingsmetod för autoimmuna sjukdomar, organavstötning efter transplantation och för patienter som utvecklat antikroppar mot ordinarie behandling.

Idogen har ytterligare en patentansökan under behandling i Kanada.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078