23948sdkhjf

Spago plockar in Anna Sundlöv

Anna Sundlöv, specialist inom radionuklidterapi för cancer, föreslås till styrelsen i Spago nanomedical.

Anna Sundlöv är biträdande överläkare inom onkologi vid Skånes Universitetssjukhus, och inriktad på endokrina tumörer och isotopbehandling. Hon är också chef för den Kliniska Forskningsenheten inom onkologi. Dessförinnan har hon haft ledande befattningar inom läkemedelsindustrin. Nu föreslås hon alltså bli styrelseledamot i Spago nanomedical.

– Anna tillför viktig

kompetens för projektet Tumorad som syftar till att utveckla en radionuklidterapi för cancer. Projektet har dragit stor nytta av framstegen i Spagopix, som nu förbereds för klinik, säger ordförande Eva Redhe i ett pressmeddelande.

Övriga ledamöter, som föreslås till omval, är Eva Redhe, Andreas Bunge, Peter Wulff, Peter Leander och Sten Nilsson. Bolagsstämman äger rum den 17 maj.

Spago Nanomedical bildades 2007 som ett dotterbolag till Accelerator Nordic för att vidareutveckla en uppfinning från Linköpings universitet. Man utvecklar nanomaterial för diagnostik samt behandling av cancer och bolaget inriktar sig i dag på det cancerselektiva MR-kontrastmedlet Spagopix samt projektet Tumorad för radionuklidterapi mot cancer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142