23948sdkhjf

Hon tar medicinteknik till SDS

SDS gör en satsning på medicinteknik och anställer Stina Johansen som director medical device.

Stina Johansen har tillträtt tjänsten som director medical device hos SDS. Hon kommer närmast från en tjänst som seniorkonsult inom regulatory affairs och innan dess från en tjänst som senior scientist på Abbott medical optics. Stina Johansen har en doktorsgrad i medicinsk biokemi och har under 10 års tid arbetat med stora delar av en produkts livscykel, från material- och leverantörsval, design control, riskhantering, användarstudier och registreringsansökningar i utvecklingsprojekt till audit, underhåll och förbättringsarbete av produkter på global marknad. Hon har även arbetat med klassificering av nya produkter enligt nuvarande samt kommande regelverk.

SDS har i huvudsak

har varit inriktat mot experttjänster inom läkemedel och biostatistik, men utvidgar nu erbjudandet till att omfatta tjänster också inom medicinteknik. SDS kommer främst att fokusera på produkter i det läkemedelsnära området, kombinationsprodukter och IVD.

– Vi ser att många av våra kunder arbetar med projekt i gränslandet mellan läkemedel och medicintekniska produkter och det är viktigt för oss att ha kompetens inom båda områden. Att vi nu kan erbjuda tjänster inom regulatory affairs för medicintekniska produkter gör att vi kan erbjuda helhetslösningar, inklusive biokompatibilitet och statistik, också för medicintekniska projekt, säger Anna Törner, vd för SDS, i ett pressmeddelande.

Stina Johanson blir ansvarig för att bygga upp och utveckla SDS tjänsteutbud inom medicinteknik och har tagit plats i SDS:s ledningsgrupp.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109