23948sdkhjf

Fortsatt framåt för Dignitana i USA

Dignitanas satsning i USA bär frukt. Nu finns Dignicap på 71 medicinska centra spridda över 20 delstater.

Med en utbyggd amerikansk organisation och ny affärsmodell, baserad på leasing av enheter och pay per treatment, har Dignitana gjort ett lyckat år i USA. Efter de senast bärgade kontrakten, då sju nya kliniker börjat köpa bolagets tjänster, finns man nu representerad med sin behandling på 71 medicinska enheter i sammanlagt 20 av USA:s delstater. I en kommentar till bolagets kvartalsrapport för Q1 konstaterar vd Johan Ericsson att man nu installerat 17 system på Memorial Sloan Kettering cancer center i New York, som rankas som nummer två bland amerikanska cancercenter.

Dignitanas behandling Dignicap bygger på nedkylning av skalpen under behandling av cytostatika, något som minskar risken för att patienten tappar sitt hår. Behandlingen är godkänd i USA för kvinnor med bröstcancer, eftersom detta är den grupp som har studerats, men Dignitana har nu lämnat in en ansökan till FDA om att få bredda målgruppen.

– Dignitana är övertygade om att kombinationen av vetenskapliga publikationer, försäkringsersättning samt utökade användningsområden i det långa loppet kommer att ha en betydande effekt på användningen av skalpkylning i USA, fortsätter Johan Ericsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094