23948sdkhjf

Episurf formerar laget

Bolaget utser ny vd, finanschef och rådgivare för den amerikanska marknaden.

Episurf medical satsar på förändringar i ledningsorganisationen i sin strävan att bli världsledande inom sin nisch. Tidigare finanschefen Pål Ryfors har utnämnts till vd med omedelbar verkan. Han började arbeta i företaget i december 2015, då som finanschef. Tidigare var han CFO på Marginalen Bank, där han ansvarade för den strategiska finansiella planeringen och ledde den finansiella verksamheten.

Utöver sitt uppdrag för Episurf är Pål Ryfors styrelseledamot i Aros Kapital. Han har en kandidatexamen i ekonomi från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet och har arbetat i finansbranschen sedan 2006.

Den som tar över posten som finanschef blir Veronica Wallin, tidigare ekonomichef i bolaget. Hon kom till Episurf i augusti 2016 efter att ha haft samma roll på Apoex.

Episurf medical har också knutit Michael Manley till sig som speciell rådgivare för att stötta bolaget i strategin för den amerikanska marknaden. Han har arbetat med Stryker Orthopaedics sedan 1987 och var chief scientific adviser fram till december 2016 och är fortsatt konsult till bolaget inom vissa områden. Efter tre årtionden har han omfattande erfarenhet från områden såsom kliniska studier, regulatoriskt arbete och regulatoriska processer samt från forsknings- och utvecklingsarbete.

Nyligen meddelade Episurf att den tvåhundrade operationen med deras knäimplantat Episealer var på väg att genomföras. Episealer är ett individanpassat implantat för personer med en lokal broskskada i en led.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078