23948sdkhjf

Vd lämnar med omedelbar verkan

Bioteknikbolagets vd lämnar efter klinisk fas 1-studie

WntResearch meddelar idag att bolagets verkställande direktör, Henrik Lawaetz, beslutat att lämna sin position. Styrelseledamoten Ulf Björklund har utsetts till tillförordnad vd, och en rekryteringsprocess kommer inledas för att finna en permanent efterträdare. Henrik Lawaetz frånträder sin position som vd omedelbart, men står till bolagets förfogande under sin uppsägningstid.

– Henrik Lawaetz har efter genomförandet av den framgångsrika fas 1b-studien med Foxy-5 beslutat sig för att lämna sin position som vd. Han har betytt mycket för bolagets utveckling och jag önskar honom all lycka i framtiden. Det är glädjande att Ulf Björklund accepterat rollen som tillförordnad vd. Ulfs gedigna erfarenhet av bolagsledning och läkemedelsutveckling gör att vi utan att tappa tid och kraft kan fortsätta planeringen av den kommande fas 2-prövningen med Foxy-5, liksom utvecklingen i vårt prekliniska projekt Box-5, säger Peter Ström, styrelseordförande i WntResearch i ett pressmeddelande.

Ulf Björklund är apotekare och bland tidigare positioner märks rollerna som vd för Aprea och vd för OxyPharma.

För att ytterligare stärka bolagets ledning kommer professor Tommy Andersson öka sitt engagemang i rollen som forskningschef i bolaget. Dessutom kommer professor Nils Brünner, styrelseledamot och tidigare vd i WntResearch, att på konsultbasis bistå bolaget i samband med planeringen och initieringen av fas 2-studien.

Bolagets längst framskridna läkemedelskandidat Foxy-5 har i prekliniska försöksmodeller visat sig minska tumörcellernas rörelseförmåga och därmed motverka uppkomst av metastaser. Resultaten från en genomförd fas 1-studie visar på en gynnsam säkerhetsprofil och farmakokinetik samt tidiga indikationer på biologisk aktivitet.

WntResearch är noterat på Aktietorget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079