23948sdkhjf

Ska utveckla tudelad affärsmodell

Neurovive utser Mark Farmery till chef för affärsutveckling.

Utnämningen av Farmery förstärker bolagets ledning inom ett viktigt område i linje med bolagets tudelade affärsmodell. Bolaget har dels fokus på tidiga projekt för utlicensiering i preklinisk fas samt förvärv och utveckling av särläkemedelsprojekt hela vägen till marknad. Farmery ska initialt leda utlicensieringsaktiviteterna kring bolagets ledande läkemedelssubstans NV556 för behandling av den metabola sjukdomen Nash.

Innan NeuroVive har Mark Farmery haft olika affärsutvecklingspositioner vid Karolinska Institutet innovations, Astrazeneca och Karo bio. Han har också varit ansvarig för forskargrupper och specifika projekt inom sjukdoms- och proteinmodifiering avseende alzheimer vid Karolinska Institutet samt vid Göteborgs och Manchesters universitet. Farmery har en fil kand i mikrobiologi vid University of Bradford, och doktorerade i biokemi och molekylär mikrobiologi vid University of Leeds.

– Att börja på NeuroVive känns sporrande. Det är en unik möjlighet för mig att arbeta med företagets kliniska och långt framskridna forskningsprogram inom områden som sträcker sig från genetiska mitokondriella sjukdomar och traumatisk hjärnskada till cancer och metaboliska sjukdomar som Nash, kommenterade Mark Farmery i ett pressmeddelande.

Bolaget har sitt huvudkontor i Lund och handlas på Nasdaq Stockholm.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125