23948sdkhjf

Börsras för Probi

Probiotikabolaget tappar stort på måndagens börs efter pressmeddelande i helgen.

I lördags meddelade probiotikabolaget Probi att ledningen inte längre tror på organisk tillväxt för helåret 2017 i och med att en av bolaget största kunder i Nordamerika fortsätter att dra ned på sitt lager. Pressmeddelandet skickade ut i lördags och måndagens gensvar på börsen lät inte vänta på sig. Vid lunchtid hade aktien fallit drygt 30 procent.

Lagerminskningen förväntas medföra att Probis nettoförsäljning kommer att påverkas negativt med cirka 50miljoner kronor per kvartal under denna period jämfört med motsvarande perioder 2016 och 2017. Påverkan i fjärde kvartalet 2017 kommer att vara något större, då Probi i detta kvartal föregående år gjorde stora leveranser i samband med kampanjer till kunden.

Vilken kund det handlar om uppger inte bolaget.

Probi är ett bioteknikbolag som utvecklar och säljer probiotiska produkter, där drycken Proviva är det mest kända exemplet på den svenska marknaden. Ett annat exempel är produkten Probi Digestis som innehåller den probiotiska bakteriestammen Lactobacillus plantarum 299v och som bland annat ska motverkar gaser och smärta i magen. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078