23948sdkhjf

Ny chef för innovation

Akademiska sjukhuset i Uppsala plockar barnläkaren Johan Kaarme till uppdraget som chef för Innovation Akademiska.

Johan Kaarme har själv, tillsammans med en kollega, utvecklat en app riktad till föräldrar inom barnsjukvården. 2011 utsågs han till Framtidens ledare i sjukvården. Innovationsuppdraget är en tjänst på halvtid, och resten av arbetstiden fortsätter Johan Kaarme som barnläkare på Akademiska barnsjukhuset.

– Johan har själv gjort en entreprenörsresa och har gedigen erfarenhet från vården. Han är dessutom en meriterad ledare med kommunikativ förmåga. Detta är viktigt för att bygga broar mellan företag och vård för utveckling och tester av nya innovativa produkter och tjänster, säger forsknings- och utbildningsdirektör Sune Larsson, som tidigare varit chef för verksamheten.

Innovation Akademiska startade som projekt 2008, men blev först i år en del av Akademiska sjukhuset. Verksamheten har både målet att hjälpa personalen att utveckla sina idéer, och att erbjuda en väg in i verksamheten för företag som behöver testbäddar. Bland tidigare samarbeten märks Kontigo cares hjälpmedel för alkoholberoende, Splinteez, en ortopedisk skena som alternativ till gips och Idékraft, ett projekt på neonatalavdelningen där idéer från personal och anhöriga tas tillvara.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079