23948sdkhjf

Läkemedelsförpackning innehöll fel medicin

Astrazeneca går nu ut och varnar för att en förpackning med läkemedel mot högt blodtryck kan innehålla en helt annan medicin.

Det gäller patienter som efter april i år hämtat ut en förpackning av läkemedlet SelokenZOC 100mg som nu uppmanas att kontrollera innehållet i förpackningen. Detta efter en rapport från ett apotek om att en förpackning innehöll en burk av ett helt annt läkemedel.

SelokenZOC är en medicin som används mot högt blodtryck, hjärtsvikt och kärlkramp. I det aktuella fallet låg istället en burk med läkemedlet Entocord 3mg i pappförpackningen. Entocord är ett läkemedel mot inflammation i tarmen och tas vid Crohns sjukdom.

Astrazeneca uppger att det enligt deras utredning kan finnas ytterligare en förpackning märkt SelokenZOC 100mg som felaktigt innehåller en burk Entocord 3mg. Denna förpackning har engelsk text. Bolaget kommer att utreda hur misstaget har kunnat ske och beklagar det besvär och extraarbete detta kan orsaka.

Nu meddelar bolaget att de drar in medicinen med batchnummer VBBN med utgångsdatum november 2019. Då det finns en liten risk att felaktig burk av läkemedlet Entocord 3 mg är förpackad inuti ytterkartongen. Indragningen berör även distributörer, apotek och sjukvården.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.297