23948sdkhjf

Får hedersutmärkelse

Professor Nina Rehnqvist tilldelas Stiftelsen Forska Sveriges hedersutmärkelse 2017.

Hon får priset för sitt livslånga engagemang för medicinsk forskning och för utvecklingen av en kunskapsbaserad hälso- och sjukvård.

– Nina Rehnqvist har under hela sin karriär varit en stark pådrivande kraft för utvecklingen av dagens kunskapsbaserade vård, där vården tar till sig resultaten av ny forskning, säger Anna Nilsson Vindefjärd, generalsekreterare för Forska Sverige i ett pressmeddelande.

Nina Rehnqvist är adjungerad professor i kardiologi vid Karolinska institutet. Hon har tidigare arbetat som läkare, forskningsledare, överdirektör i Socialstyrelsen, ordförande för Statens beredning för medicinsk och social utvärdering samt som ansvarig för delegationen för klinisk forskning.

Hon har också bland annat drivit frågorna att den medicinska forskningen är samhällsekonomiskt lönsam, att kvalitetsarbete inte bara består i att inte göra fel utan också i att göra nytt och bättre samt att vårdens primära syfte är att skapa värde för patienten.

Utmärkelsen delas ut vid Forska Sverige-dagen 25 september i Stockholm. Nina Rehnqvist är en av Forska Sveriges grundare.



Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093