23948sdkhjf

KI innovations satsar på Norden

För att öka närvaron på den nordiska arenan inleder inkubatorn samarbete med nordiskt mentorsnätverk.

Nu tar KI innovations initiativ för att öka synligheten och engagemanget på nordisk nivå. Det sker genom ett aktivt samarbete med NOME, nordic mentor network for entrepreneurship, som matchar nordiska projekt och start-ups med högkvalificerade frivilliga proffs från hela världen.

– Det här är ett naturligt utvecklingssteg för oss. Vi vill att forskare ska se affärsutveckling som en naturlig del av forskningen och det gäller förstås även utanför Sverige, säger Christian Krog-Jensen, affärsutvecklare på KI innovations och ansvarig för samarbetet med NOME.

Detta är det första nordiska mentornätverket som sammanför potentiella life science-företag med handplockade internationella mentorer. Målet är att genom kvalificerad rådgivning vara med och skapa framtidens framgångsrika life science-företag.

I samarbetet representeras Danmark av Accelerace, Norge av Oslo cancer cluster incubator respektive Aleap och Finland av Turku science park och Vertical accelerator. Från Sverige medverkar även Medicon village.

KI innovations är en inkubator och ett helägt dotterbolag till Karolinska institutets holdingbolag.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078