23948sdkhjf

Utlicensiering för Pledpharma

Pledpharma och Solasia ingår licensavtal för att utveckla och kommersialisera bolagets kandidat i Asien.

Bolagen har ingått ett licensavtal avseende utveckling och kommersialisering av Pledpharmas läkemedelskandidat Pledox i Japan, Kina, Hong Kong, Macau, Sydkorea och Taiwan. Avtalet ger det asiatiska läkemedelsbolaget Solasia exklusiva rättigheter att utveckla och kommersialisera kandidaten i dessa områden.

För Pledpharma innebär detta en initial ersättning och framtida delbetalningar kopplade till fördefinierade milstolpar under den fortsatta utvecklingen, regulatoriska processen och kommersialiseringen om upp till cirka 700 miljoner kronor. Dessutom kommer royaltyersättning att betalas ut enligt industristandarden för ett läkemedelsprojekt som utlicensieras i fas III.

Förutom detta åtar sig Solasia att fullt finansiera en expansion av Pledpharmas globala fas III-program genom inklusion av asiatiska patienter. Avsikten är att efter konsultation med berörda regulatoriska myndigheter inkludera asiatiska patienter i fas III-studierna i syfte att erhålla tillräcklig dokumentation för registreringsgodkännanden på de stora asiatiska marknaderna.

Licensavtalet fokuserar initialt på användningen av lämedelskandidaten Pledox för att motverka cellgiftsinducerade perifera nervskador hos patienter som behandlas för tjock- och ändtarmscancer.

– Vi är väldigt glada över att kunna tillkännage samarbetsavtalet med Solasia, ett bolag som vi anser vara en idealisk partner för utvecklingen, regulatoriska interaktioner och kommersialiseringen av Pledox på en rad kommersiellt attraktiva asiatiska marknader. Samarbetet kommer att säkerställa en optimal expansion av fas III-programmet genom inklusion av asiatiska patienter, vilket gör att vi kan realisera den globala kommersiella potentialen hos vår läkemedelskandidat, säger Nicklas Westerholm, vd, Pledpharma i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078