23948sdkhjf

Utbetalning till CLS

Bolaget får närmare 8 miljoner kronor i projektersättning från EU.

Clinical Laserthermia Systems, CLS, har fått cirka 7,9 miljoner kronor. Utbetalningen är en del av det sammanlagda projektanslag på cirka 20 miljoner kronor som CLS beviljades av EUs ramprogram för forskning och innovation, Horizon 2020 i mars 2016.

- EU har genomfört en planenlig granskning av projektet så här långt, och är nöjda med utvecklingen. Vi har fått full ersättning för de kostnader projektet genererat och de experter som gått igenom vår rapport ser att vi förvaltar medlen väl och att det arbete vi gör leder framåt, säger Lars-Erik Eriksson, vd CLS i en kommentar.

Bolaget utvecklar och marknadsför Tranberg thermal therapy system samt engångsmaterial och metoder för värmeinducerad behandling av cancertumörer. CLS EU-finansierade projekt avser validering av bolagets behandlingsmetod Imilt gällande säkerhet och genomförande. Valideringen sker genom tre kliniska studier, varav två inom bukspottskörtelcancer och en inom bröstcancer. Studierna bedrivs i samarbete med sjukhus i Marseille i Frankrike, i Porto i Portugal samt i Nottingham i Storbritannien. Sammantaget kommer cirka 30 patienter att ingå i studierna. Projektet startade i augusti 2016 och löper 24 månader.

Läs mer om: CLS
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063