23948sdkhjf

Lucka 10 - se efter vem som finns här

Det lackar mot jul och det vill vi uppmärksamma tillsammans med er. Varje dag fram till jul får vi här veta vad profiler i life science-världen har på sin önskelista.

Bakom lucka 10 hattar vi Paul Beatus, vd och grundare av H2 Health hub som är ett samarbete mellan affärsinkubatorn Sting och stiftelsen Stockholm science city Foundation. Hubben har fokus på hälsoinnovatörer i gränslandet mellan ICT, life science och hälso- och sjukvård

Vad tycker du förstör julstämningen?

– När bra hälsolösningar som prisas av både patienter och vårdpersonal inte kommer i bruk på bred front på grund av interna processer och ersättningsmodeller som inte är anpassade efter den nya teknologin. Även romrussin-pralinen i Aladdinasken drar ned stämningen.

Vad önskar du dig i julklapp?

– Att vård och omsorg inför smidig process för ersättning till och implementering av smarta lösningar som använder hälsodata och omvandlar den till kunskap för att förebygga, hantera eller behandla hälsa utifrån den enskilda individens förutsättningar. Ett fjärrutlöst blixtsystem till min systemkameran skulle också vara kul.

Efter att du har ätit upp julskinkan - vad ser du fram emot för valfläsk?

– Att man talar om hälsa och på allvar tar ett grepp för att ställa krav på att systemen mellan friskvård (prevention), vård och omsorg pratar med varandra och att data och ersättningar kan röra sig smidigt där emellan. Detta måste bygga på teknik, data och organisationsplattformar som öppnar för både stora och små leverantörer.

Här hittar du lucka 9.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079