23948sdkhjf

KI innovations väljer ut bolag

Efter stöd från Vinnova stärker KI innovations nu sitt inkubatorserbjudande till life sciencebolag. Sex bolag har valts ut till inkubatorsprogrammet.

Med stöd från Vinnovas excellensprogram kan KI innovations nu ytterligare stötta idéer inom life science att nå marknad. Genom inkubatorsprogramemt Drive stöttas uppstartsbolag inom life science i en inkubatorprocess som innefattar flera års affärscoachning, utbildningsprogram, nätverk mellan entreprenörer, experter, investerare, näringsliv och forskare på KI

- KI innovations är både stolta och glada över att få ta del av de medel som Vinnova satsar på innovation i form av Vinnovas nationella inkubatorprogram säger Lilian Wikström, vd på KI innovations i en kommentar. Det finns mycket intressanta uppslag inom life science som vi nu kan stötta på ett ännu effektivare sätt.

Sex bolag har identifierats och antagits till inkubatorsprogrammet.

– Vårt mål på KI innovations är att utöver de tjänster som vi tidigare tillhandahållit våra bolag i Drive i fortsättningen även kunna erbjuda tillgång till dedikerade externa seniora affärs coacher och därutöver entreprenörutvecklingsprogram tillsammans med en samarbetspartner av erkänt hög kvalitet, säger Christian Krog-Jensen, ledare för Drive i en kommentar.

De sex nya företag som blivit intagna i KI innovations inkubatorprogram är:

  • Sigrid Therapeutics – Utvecklar en unik teknik för behandling av pre-diabetes som visats förbättra glykemisk kontroll på ett säkert och effektivt sätt.
  • HepaPredict – Erbjuder ”fee-for-service”-utvärderingar av läkemedelsmetabolism, farmakokinetiska egenskaper och säkerhet. Tekniken kan utföra evalueringar snabbare än etablerade tekniker och kan med hög säkerhet identifiera kemiska substanser som skadliga.
  • Medify – Utvecklar det första intelligenta verktyget för medicinsk fortbildning. Med hjälp av Medifys verktyg kan nya behandlingstekniker avsevärt snabbare föras från forskning och industri till sjukvårdens personal på ett transparant sätt.
  • Mindmend – utvecklar en digital plattform som erbjuder psykiatrisk behandling med hjälp av av ICBT, Internetbased cognitive behavioural therapy.
  • Developeration – Utvecklar produkten en helt ny och unik metod för behandling av hemorrojder. Deras lösning är en innovativ medicinteknisk produkt som möjliggör rektal kirurgi utan att det är nödvändigt med narkos.
  • Gesynta – Har patenterade orala mPGES-1 inhibitorer i utveckling för behandling av patienter med kroniska inflammatoriska tillstånd.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094