23948sdkhjf

Expertsamarbete för Neurovive

Har inlett samarbete med välrenommerat forskningsnätverk kring traumatisk hjärnskada.

Lundabaserade Neurovive börjar samarbeta med forskningsnätverket Track-TBI. Det är ett forskningsnätverk med bas i USA och består av ledande forskare och läkare inom traumatisk hjärnskada, TBI. Nätverket syfte är att skapa synergier, dela kunskap och bättre utnyttja resurser för att kunna nå målet om att ta fram ett välbehövligt behandlingsalternativ för patienter med TBI.

– Vi är mycket glada att kunna addera Neurovive som industriell partner till Track-TBI. De lovande resultaten för Neurovives läkemedelskandidat inom TBI, Neurostat, har väckt vårt intresse. Att ingå partnerskap med bolag som Neurovive är mycket viktigt för att vi ska kunna uppnå vårt huvudsakliga mål: att påskynda processen att omsätta framstegen inom TBI-forskning till framgångsrika och välbehövliga patientbehandlingar, säger Geoffrey Manley på Track-TBI i ett pressmeddelande.

Bolagets läkemedelskandidat för TBI, Neurostat, är för närvarande i klinisk fas II-utveckling. Kandidaten har visat god säkerhet och farmakokinetisk profil i en nyligen slutförd fas II-studie vid Rigshospitalet i Danmark. Bolaget planerar att inleda en innovativ fas II-effektstudie med kandidaten i TBI-patienter under 2018.

– Samarbetet kommer att bidra med viktigt stöd för vårt studieupplägg med precisionsbaserad utvärdering av behandlingseffekter och patienturval. Samarbetet ger oss som bolag tillgång till världens främsta läkare och forskare inom TBI, bekräftar kvalitén i utvecklingsprogrammet för Neurostat samt underlättar för oss att nå vårt mål om att ta fram en behandling som skyddar hjärnan hos patienter efter akut TBI, säger vd Erik Kinnman.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079