23948sdkhjf

Spago tankar kassan

Bolaget gör en riktad emission om drygt 18 miljoner kronor.

Spago nanomedical tar in pengar i en riktad nyemission till Healthinvest small & microcap fund och till andra utvalda investerare. Pengarna ska användas till att öka utvecklingstakten av bolagets projekt Tumorad.

– Vi har på senare tid gjort viktiga framsteg med Tumorad som motiverar en ökad utvecklingstakt i projektet. Emissionen ger oss de resurser vi behöver för att driva på projektet parallellt med att vi tar Spagopix in i klinik. Vi har nu två projekt som med full kraft går vidare i sin utveckling, vilket är mycket tillfredställande, säger vd Mats Hansen i en kommentar.

Tumorad ansamlas i tumörvävnad och har som mål att bli en ny radionuklidterapi för behandling av cancer. Radionuklidterapier har på senare framgångsrikt lanserats för specifika indikationer.

– Nästa viktiga milstolpe för Tumorad är att slutföra arbetet med pilotmaterialet och därefter påvisa prekliniskt proof-of-concept, fortsätter Mats Hansen.

Healthinvest small & microcap fund ökar sitt ägande och förvärvar 780 000 aktier i emissionen och blir därigenom näst största ägare i Spago nanomedical med 9,8 procent av kapital och röster. Fonden är en specialistfond som investerar globalt i företag inom hälso- och sjukvårdsområdet med tonvikt på mindre bolag. Ett begränsat antal investerare förvärvar resterande 739 680 aktier, motsvarande cirka 48,6 procent av aktierna i emissionen, varav Gerhard Dal, Göran Källebo och Ulf Tidholm tecknat majoriteten av aktierna.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094