23948sdkhjf

Xintela knoppar av

Biomedicinbolaget har beslutat att knoppa av onkologiverksamheten till nybildat dotterbolag.

Bolagets styrelse har beslutat att knoppa av onkologiverksamheten till ett separat bolag – det nybildade dotterbolaget Targinta. Bakgrunden till beslutet är positiva resultat i glioblastomprojektet samt nya spännande upptäckter inom andra onkologi-indikationer med mycket stor marknadspotential. Planen är att dela ut aktier till Xintelas ägare och att finansiera verksamheten genom en börsintroduktion.

– Det här är mycket positivt för onkologiprojekten som nu får möjlighet att fortsätta utvecklas och växa i Targinta med egen finansiering och ledning och kan fokusera på aktiviteter som skapar maximalt värde för våra aktieägare, säger Xintelas vd Evy Lundgren-Åkerlund i ett pressmeddelande.

Xintela utvecklar medicinska produkter inom regenerativ medicin och cancer baserade på bolagets patentskyddade markörteknologi, Xinmark. Teknologin har används för att utveckla en antikroppsbaserad behandling mot glioblastom. Positiva prekliniska resultat från cellstudier och djurmodell har visat att antikroppen har en dödande effekt på glioblastomcellerna och har därmed bekräftat att konceptet fungerar.

Dessutom meddelar bolaget att styrelseledamot Sven Kili utökar sitt konsultuppdrag i bolaget och nu är medicinsk chef, CMO, på konsultbasis.

Sven Kili, som är styrelseledamot och konsult i Xintela, utökar sitt engagemang i Xintela som CMO på konsultbasis.

Bolaget är noterat på Nasdaq first north Stockholm

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078