23948sdkhjf

Senzagen får vänta på OECD-validering

Myndigheternas granskning och godkännande av Gardskin skjuts upp.

European center for the validation of alternative methods, Ecvam, har meddelat att de skjuter upp sin granskning av Senzagens teknologi Gardskin. Som skäl anger Ecvam att de helt enkelt har en alltför hög arbetsbelastning. Istället för att ta upp valideringen under 2018, kommer Senzagen att få vänta till ett extra insatt möte under våren 2019. Detta i sin tur betyder att det viktiga beslutet från OECD kommer att dröja ända till 2020. 

Gardskin är en metod, som genom biomarkörer utvecklade ur det mänskliga genomet med god tillförlitlighet kan testa kemikaliers risk att orsaka allergier. Genom högre tillförlitlighet än dagens djurförsök kan tekniken bli ett stort framsteg för de kemikalietester som industrin måste genomföra. 

I ett pressmeddelande poängterar Senzagen att de skickat in sin valideringsrapport helt i enlighet med myndigheternas deadlines och att bolaget inte kan påverka fördröjningen. I en kommentar säger vd Anki Malmborg att de haft en plan för att sprida riskerna från en fördröjning av valideringen. 

 Senzagen har sedan starten haft en bred marknadsstrategi och vi jobbar redan med att bredda den ytterligare, vilket innebär att bolagets samlade framtida intäkter bara delvis kommer att påverkas av OECD:s validering av Gardskin. Vi har därför arbetat strategiskt och fokuserat resurser på stora marknader och applikationer där efterfrågan på regulatoriskt godkännande är begränsat. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.313