23948sdkhjf

Recipharm lägger inte ner i Höganäs

Förra året meddelande bolaget att de bommar igen företagets anläggningar i Höganäs och Stockholm. Nu kommer nya besked.

Under förra året meddelade Recipharm att de har för avsikt att stänga produktionsanläggningar i Stockholm och Höganäs. Olika alternativ utvärderades, inklusive en försäljning. Under den senaste tiden har nya kunder aktivt kontaktat Recipharm och efterfrågan i Höganäs har ökat. Följaktligen ändrar nu företaget beslutet om avveckling i Höganäs.

Nyligen tecknades ett viktigt kontrakt med ett stort europeiskt läkemedelsföretag som omfattar utveckling och lansering av en ny produkt. Recipharm förväntar sig att dagens besked om fortsatt verksamhet underlättar slutförandet av kontrakt med ytterligare kunder, samt även ger möjlighet att fördjupa relationerna med befintliga kunder.

Recipharms verksamhet i Höganäs sysselsätter cirka 45 personer och är specialiserad på fyllning av dospåsar och stickpack, främst för pulver och granulat.

– Beslutet att stanna i Höganäs är en följd av den ökade efterfrågan av den teknologi och kapacitet anläggningen erbjuder. Detta är något oväntat men vi är naturligtvis glada att se nya kunder komma till Höganäs och att vi därmed även kan fortsätta leverera till befintliga kunder, kommenterar Recipharms vd Thomas Eldered.

När beskedet förre året kom om att stänga anläggningen sa Thomas Eldered så här till Life Science Sweden:

– Även om det är ett strategiskt bra beslut så var det inget lätt beslut att fatta och det är det många som påverkas.

Det nya beslutet att behålla verksamheten leder till återförda reservationer för stängningskostnader. Detta kommer att ge en mindre engångsinkomst som redovisas i resultatet för Q3 2018.

– Vi förväntar oss att se volymtillväxt redan 2019 och det gör det möjligt för Recipharm att fortsätta erbjuda en omfattande och konkurrenskraftig tillverkningskapacitet för pulver och granulat. Våra kompetenta medarbetare har visat en hög grad av engagemang under denna period och jag är glad att de får möjlighet att fortsätta sin anställning hos oss, kommenterar Thomas Eldered.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079