23948sdkhjf

Svensk nagelsvampsprodukt till Saudiarabien

”En betydande marknad”, säger Moberg pharmas vd när deras nagelsvampsprodukt lanseras i Mellanöstern och Afrika.

Genom ett av tal med Munipharma avseende försäljning av Moberg pharmas produkt mot nagelsvamp i Mellanöstern och Afrika kommer bolaget att nå nya marknader.

Moberg pharma kommer att ansvara för tillverkningen av nagelsvampsprodukten Emtrix och Mundipharma kommer att ansvara för lokal registrering och kommersialisering i Mellanöstern och Afrika, inledningsvis med fokus på tre marknader i regionen.

– Det är initialt Saudiarabien, Förenade Arabemiraten och Sydafrika, de marknader som vår partner initialt bedömer är de mest intressanta, säger Peter Wolpert, vd Moberg pharma, till Life Science Sweden.

Mundipharma är ett internationellt nätverk av oberoende, associerade läkemedelsföretag med över 8 000 medarbetare I 51 länder över sex kontinenter. Mundipharma är verksamt inom antiseptika, respiratoriska sjukdomar, onkologi, oftalmologi, receptfria produkter och produkter inom andra specialist områden.

Nu sluter Moberg pharma ett exklusivt avtal med Mundipharma avseende distributionen av Emtrix.

– Avtalet med Moberg pharma ger patienter i MEA-regionen tillgång till en av de ledande behandlingarna mot nagelsvamp, denna vanliga och besvärande åkomma, säger Dr Ashraf Allam, vice vd för Mundipharma META i en kommentar.

Den globala marknadspotentialen för produkter mot nagelsvamp är mycket stor, med fler än hundra miljoner patienter och ett tydligt behov av bättre produkter.

– Mundipharma och vi bedömer att det finns en betydande marknad för Emtrix i dessa marknader kombinerat, säger Peter Wolpert till Life Science Sweden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078