23948sdkhjf

Ska tillverka åt cellterapiföretag

BioInvent International AB har ingått ett tillverkningsavtal med ett icke namngivet amerikanskt cellterapiföretag för produktion av cGMP-material.

Materialet är avsett för det icke namngivna bolagets kliniska utvecklingsprogram. Produktionsavtalet förväntas generera intäkter om ca 1,5 miljoner USD, huvudsakligen under 2019.


BioInvent är inriktat på forskning och utveckling av nya och first-in-class immunmodulerande antikroppar för cancerbehandling. Bolagets ledande program BI-1206 är för närvarande i fas l/ll mot non-Hodgkins lymfom och kronisk lymfatisk leukemi.

Bolaget har ett strategiskt forskningssamarbete med Pfizer Inc och samarbeten med Transgene, Bayer Pharma, Daiichi Sankyo och Mitsubishi Tanabe Pharma. BioInvent genererar intäkter på kort sikt från sin helt integrerade anläggning för produktion av antikroppar för tredje part för forskning fram till kliniska prövningar i sen fas.


BioInvents tillverkningsanläggning följer regelverket för Current Good Manufacturing Practice (cGMP), är helt baserad på engångsteknologi och kan producera batcher i storlekar från 40 liter till 1 000 liter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109