23948sdkhjf

Landshövding blir stiftelseordförande

Hon ska leda Stockholm science city. 

Cecilia Schelin Seidegård blir styrelseordförande för stiftelsen Stockholm science city. Hon är biokemist och har verkat inom läkemedelsindustrin, med meriter som styrelseordförande på KTH och sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset. Men senast kommer hon från jobbet som landshövding i Gotlands län.  

– Stiftelsen Stockholm science city är en spännande och viktig aktör för utvecklingen av Stockholm som universitetshuvudstad. Det är min förhoppning att jag genom rollen som ordförande för stiftelsen får möjlighet att bidra till att stärka Stockholmsregionens konkurrenskraft inom life science, säger Cecilia Schelin Seidegård i ett pressmeddelande. 

Cecilia Schelin Seidegård efterträder Stefan Nordlund, som varit tillförordnad styrelseordförande för stiftelsen sedan ordinarie styrelseordförande, Björn O. Nilsson lämnade 1 juni, 2018. 

Samtidigt blir Daniel Forslund, ordförande i Innovations- och utvecklingsutskottet i Region Stockholm, en av två representanter från Region Stockholm i Stockholm science citys styrelse. 

Stockholm Science City arbetar för att öka samverkan mellan universitet, hälso- och sjukvård, företag och samhälle med  målet att göra Stockholms attraktivt för forskning och företagande. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109