23948sdkhjf

Fortsatt förlust för Bioinvent

Bioteknikbolaget redovisar en fortsatt förlust och genomför en nyemission.

Det forskningsbaserade läkemedelsbolaget Bioinvent fortsätter att uppvisa förlust. Resultatet efter skatt för det fjärde kvartalet var -32,7 miljoner kronor (-33,3) och resultatet per aktie uppgick till -0,09 kronor (-0,11). För helåret 2018 uppgick resultatet efter skatt till -123,2 (-100,5) miljoner kronor. I förmiddagshandeln föll aktien rejält.

Samtidigt meddelar bolaget att man ska genomföra en nyemission genom en fullt garanterad nyemission om 210 miljoner kronor med företrädesrätt för bolagets aktieägare, och därutöver en riktad emission om 30 miljoner kronor genom svensk pensionsfond och en svensk life science-fond.

– Pengarna kommer framförallt att användas till att expandera den kliniska utvecklingen av vår ledande produktkandidat BI-1206 inom hematologisk cancer, såväl som att föra tre substanser vidare in i kliniska program inom solida tumörsjukdomar samt fortsätta utvecklingen av våra prioriterade prekliniska program, inklusive samarbetet med Transgene, säger vd Martin Welschof i ett pressmeddelande.

Utöver emissionen föreslås en övertilldelningsoption om upp till 70 miljoner kronor, vilken kan utnyttjas om företrädesemissionen blir övertecknad.

– Med finansiering på plats, kommer vi att fortsätta att fokusera på möjligheterna att skapa samarbeten kring våra läkemedelskandidater, kommenterar Martin Welschof.

Företrädesemissionen och övertilldelningsoptionen förutsätter godkännande vid extra bolagsstämma den 20 mars 2019.

I slutet på januari meddelade bolaget att amerikanska FDA gett särläkemedelsstatus till kandidaten BI-1206.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Genmutation som förhindrar smärta kartläggs av forskare
Rockad i ledningen för Kancera
Covidvaccin från Novavax föreslås få fullt godkännande
15 framtidsyrken inom life science: “Huggsexa om kompetens”
Han tar över som ordförande i CTR
Studie: Granatäpplen kan hjälpa till att rena vatten från läkemedel
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078