23948sdkhjf

Fulltecknat för Gradientech

Uppsalabaserade diagnostikbolaget Gradientech får in 42,5 miljoner efter fulltecknad nyemission.

Gradientech är ett svenskt bioteknik- och diagnostikbolag som utvecklar produkter baserade på mikrofluidik. I slutet på mars stängde de en fulltecknad emissionsrunda som tillfödbolaget 42,5 miljoner kronor. Emissionen tecknades av befintliga ägare samt genom parter anvisade av Erik Penser, som agerat finansiell rådgivare i emissionen.

– Vi har nu framgångsrikt genomfört Gradientechs största nyemission, som tillför kapital för fortsatt utveckling och tidig marknadsintroduktion av vårt QuickMICTM diagnostiksystem. Vårt system är väsentligt snabbare än existerande laboratorieteknik för antibiotikaresistensbestämning av prover från sepsispatienter. Detta är kritiskt viktigt för sepsispatienten, och även positivt för sjukvårdsekonomin genom möjlig förkortad behandlingstid. Implementeringen av vårt QuickMIC system kan även bidra till att bromsa den ökande utvecklingen av antibiotikaresistens i världen, genom att minska felaktig användning av antibiotika, kommenterar vd Sara Thorslund emissionen.

Bland nytillkomna delägare märks personer med gedigen industriell erfarenhet inom diagnostikområdet, och även specifikt inom marknaden för just antibiotikaresistensbestämning.

– Vi är extra glada över att vi genom denna nyemission, utöver kapital, knutit till oss personer med mycket relevant affärskompetens och viktiga nätverk, som vi tror kommer gynna bolagets utveckling starkt framöver, avslutar Sara Thorslund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11