23948sdkhjf

Dödsfall på byggarbetsplats vid Karolinska

Förundersökning inledd i Solna efter dödsolycka vid bygget av en y fastighet för life science.

En dödsolycka inträffade vid tolvtiden i lördags på en byggarbetsplats intill Karolinska sjukhuset i Solna,  enligt uppgifter i en fastighet som ingår i projektet Scandinavian Life Center. Uppgifterna om olyckan är fortfarande knappa, men det lär handla om ett fall från åttonde våningen. Mannen ska vara en utländsk byggnadsarbetare och montör, stationerad i Stockholm. Hans identitet är fastställd, men eftersom hans anhöriga ännu inte nåtts med besked har man inte offentliggjort namn eller ålder.

Mannen fick vård på platsen och fördes sedan till det närliggande sjukhuset, men hans liv gick inte att rädda.

En utredning har inletts med inriktningen arbetsplatsolycka och vållande till annans död. Det finns dock i nuläget inga konkreta brottsmisstankar, rubriken är satt utifrån att orsaken till olyckan är oklar. Utredningen ska enligt åklagaren skötas av en regional enhet med specialkompetens.

Dödsolyckan är den 25:e i år som inträffar på en arbetsplats. Siffran för dödsfall på arbetsplatser har stigit de senaste åren, och i fjol omkom 51 personer på sin arbetsplats.

Olyckan skedde vid bygget av en ny fastighet för life science i Hagastaden. Fastigheten kommer att vara granne med S:t Eriks Ögonsjukhus. Fastigheten som uppförs ingår i projekt Scandinavian Life Center som kommer att erbjuda lokaler för vård, forskning, och utbildning. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11