23948sdkhjf

Hon blir ny ordförande för Lif

Malin Parkler, vd för Pfizer, blir nya ordförande för branschorganisationen Lif.

Malin Parkler som varit ledamot i LIFs styrelse sedan 2014 och tidigare vice ordförande efterträder Niklas Karlberg som ny ordförande.

– Jag är mycket stolt över att ha fått förtroendet att bygga vidare på de viktiga insatser som Niklas Karlberg har gjort under sin tid som ordförande. Lif är i dag en aktiv och trovärdig partner i dialogen med andra aktörer inom hälso- och sjukvårdssektorn. Det vill jag fortsätta arbeta för och ytterligare förstärka, säger Malin Parkler i ett pressmeddelande.

Vid stämman valdes samtidigt Marc Gailhardou, vd för MSD, till vice ordförande. Marc Gailhardou har varit ledamot sedan 2017. Vid stämman valdes också fyra nya ledamöter in i styrelsen.

– Hälso- och sjukvården står i dag dels inför stora ekonomiska utmaningar till följd av demografiska förändringar, dels inför nödvändiga strukturella förändringar. Samtidigt har den medicinska och den tekniska utvecklingen aldrig varit så stark som i dag. Nya medicinska behandlingar bidrar till att lösa hälso- och sjukvårdens utmaningar, och vi står inför helt nya behandlingsprinciper som cell- och genterapi med potential att kunna bota svårt sjuka människor. Nu måste alla aktörer inom sektorn jobba tillsammans för att ge patienter tillgång till bästa möjliga behandling, och tillsammans bygga Sverige starkare inom Life science, säger Malin Parkler.

Nyvalda styrelseledamöter är:

  • Björn Berglund, Swedish Orphan Biovitrum
  • Amy van Buskirk, Roche
  • Iddo Leshem, Bristol-Myers Squibb (BMS)
  • Judith Love, Novartis
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158